ASII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Parlamentul European

2 participanți

In jos

Parlamentul European Empty Re: Parlamentul European

Mesaj  CristianusMaxus Mier Iun 10, 2009 1:05 pm

absolut superb!!!
Uite de ce sunt minunati romanii, pentru ca au puterea sa faca haz de necaz. DOamne ce bine-ar fi daca am putea sa si invatam ceea ce trebuie dupa o satira din-asta.
CristianusMaxus
CristianusMaxus
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 69
Data de inscriere : 07/03/2009
Varsta : 42
Localizare : Belgia

https://asii.forum.st

Sus In jos

Mesaj  Richard I Lun Iun 08, 2009 11:25 pm

Intr-unul dintre posturile mele recente pomeneam de Caragiale.. mai stiu pe cineva care este la fel de actual ca regretatul de dinainte: Constantin Tanase (actor si cupletist), acum mai bine de 70 de ani in urma
<<"Si cu asta ce-am facut?"

Ne-am trezit din hibernare
Si-am strigat cit am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!?
Si cu asta ce-am facut?

Am dorit, cu mic, cu mare,
Si-am luptat, cum am stiut,
S-avem noua guvernare?
Si cu asta ce-am facut?

Ca mai bine sa ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar traim in saracie?
Si cu asta ce-am facut?

Ia coruptia amploare,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Scoatem totul la vinzare?
Si cu asta ce-am facut?

Pentru-a cistiga o piine,
Multi o iau de la-nceput,
Ratacesc prin tari straine?
Si cu asta ce-am facut?

Traversam ani grei cu crize,
Leul iar a decazut,
Cresc intruna taxe-accize?
Si cu asta ce-am facut?

Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte?
Si cu asta ce-am facut?

Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicind nu s-a vazut,
Tara-i plina de vedete?
Si cu asta ce-am facut?

Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iarasi am votat ca prostii.
Si cu asta ce-am facut?>>
Richard I
Richard I
Ofiter
Ofiter

Numarul mesajelor : 40
Data de inscriere : 15/03/2009
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Mesaj  Richard I Lun Iun 08, 2009 8:27 pm

Coruptie exorbitanta, Incompetenta majora si Educatie mimata... In perspectiva votului, nu cred ca trebuie impus un elitism, ci doar un grad de educatie primara mai ridicat.. Educatia este la pamant, incepand cu grila de materii si terminand cu politizarea ei, iar efectele se vad cu varf si indesat.. cu toate ca avem o gramada de studenti care termina facultati, nici o universitate nu este in primele 500! Dar ma repet, problema nu este aici, ci a majoritatii...
Cu toate aceste lucruri nu cred ca suntem un popor de idioti, atat de idioti incat sa alegem o incompetenta precum eba! Frauda electorala vad ca functioneaza mai bine decat pe timpul comunismului..
Nici eu nu am fost la vot pentru ca nu suport sa aleg liste si pentru ca nu am avut cu cine sa votez..
La fel cum l-ai amintit pe Platon, eu il amintesc pe Caragiale, care ramane mereu viu, printre noi, cu imaginile pe care le-a creat, imagini care se potrivesc cu scena politica de azi.
Nici democratia nu este cel mai bun sistem, insa cu siguranta este cel mai bun dintre celelalte (asta a spus W. Churchill cu mult inaintea mea).
"Democraţia este posibilă doar datorită cooperării dintre cetăţeni. Pentru a te putea implica, trebuie să dispui însă şi de cunoştinţele necesare. Doar cine cunoaşte mecanismele şi instituţiile din statul democratic poate să se şi angajeze. De aceea, a pune la dispoziţie aceste cunoştinţe este una dintre cele mai importante sarcini ale educaţiei politice, al cărei scop este cetăţeanul matur politic."
In ceea ce priveste guvernarea prin institutii:
"Nimic nu este posibil fără oameni, nimic nu este durabil fără instituţii." (Jean Monnet)
Imbunatatiri se pot aduce sistemelor, dar in ceea ce priveste Romania... sunt multe de schimbat, poate prea multe, in avantul pe care il cunoaste lumea de azi..
Richard I
Richard I
Ofiter
Ofiter

Sus In jos

Mesaj  CristianusMaxus Lun Iun 08, 2009 8:02 pm

Felicitari pentru expozeul cu privire la Parlamentul european. Stam pe net cu orele, dar nu stiu cati am intrat macar pe wikipedia pentru a ne informa cu privire la subiectele astea.
In ceea ce priveste prezenta sau absenta la vot imi exprim si eu parerea.
Fac parte dintre acei oameni care de cand au implinit 18 ani n-au ratat nicio ocazie de a-si plasa pe buletin stampila VOTAT. Duminica asta am fost in Bucuresti, deci as fi putut vota, de asemenea, as fi putut vota si daca ramaneam in Belgia. Dar n-am facut-o. Pentru ca in Belgia nu cunosc suficient de bine sistemul politic, personalitatile etc, iar in ROmania nu ma ajuta cu nimic faptul ca ii cunosc.
Nu m-am dus la vot pentru ca nu am pe cine sa aleg. Iata unul dintre viciile democratiei. Pe langa faptul ca prin democratie se impune vointa omului simplu, de multe ori a semianalfabetului care nu va putea gasi un argument valabil pentru care si-a dat votul, altul decat pomana electorala sau mita electorala, un alt viciu major il reprezinta lipsa de alternative in randul candidatilor. Asta ne duce cu gandul la faptul ca in ROmania nu avem o democratie, ci un stat oligarhic care mimeaza uneori foarte veridic jocul electoral democratic.
Platon ramane unul dintre cei mai inteligenti oameni din toate timpurile. Cine are timp sa citeasca scrierile lui despre politica, va observa, dupa ce va sufla praful asternut de timp, ca esenta ideilor lui se contituie in solutii viabile si astazi. Prin urmare, cu riscul de a dauna puritatii, virginitatii pretioase a democratiei, ar trebui impunerea unui anumit nivel intelectual atat in randul candidatilor cat si in randul alegatorilor. In definirea criteriilor ar trebui sa se tina cont atat de educatie, dar si de justetea punctului de vedere, a argumentului folosit cand e vorba de alegator, iar cand e vorba de candidat, acesta ar trebui sa fie mai strans controlat de catre cel pe care trebuie sa-l reprezinte.
Fireste ca o astfel de solutie, a votului elitist nu poate fi adoptata deoarece riscul de a ajunge in extrema e foarte ridicat. In momentul in care tu, om, faci diferente intre oameni, esti foarte aproape de fascism, nazism, comunism etc. Cu toate astea, nici acest simulacru caldut de democratie nu mai poate continua asa.
Cat despre UE, eu nu pot decat sa ma bucur de faptul ca suntem membri si ca pot sa castig un banut mai bun pe la ei. Dar stiu ca acasa, ai mei impreuna cu toti cei care au ramas in ROmania, platesc cu varf si indesat fericirea de care ma bucur eu.
Ce sa mai povestim despre Europa, cand Irlanda, tara care exista acum pe harta lumii cu adevarat civilizate datorita UE, tranteste Tratatul de la Lisabona in cel mai dur stil cu putinta. Noi, care platim prin punerea pe butuci a agriculturii nationale, prin umflarea profiturilor unor giganti precum Carrefour, METRO, Brico STORE etc, prin contributii la bugetul UE mai mari decat fondurile absorbite, cum sa ne mai traga inima catre EUROPA. Si poate ca ne-ar trage inima, insa atunci ne lovim de crunta realitate in care ti se infatiseaza inaintea ochilor pe o lista de partid, aceleasi fete care ti-au promis marea cu sarea tratandu-te apoi ca pe ultimul gunoi.
Ce sa mai zic de EBA, cand ea, prin simpla prezenta acolo transmite acelasi manelism care sugruma competenta in randul tinerilor. Din miile de tineri capabili dar nu la fel de tari in tata, s-a ales ea.
In concluzie, raman la ideea ca politica se face in grupuri animate de idei si fapte menite sa puna in practica acele idei in folosul tuturor. Pana cand nu voi vedea acele fapte, ma voi rezuma la propriul cerc de influenta, lucrurile pe care le pot schimba eu, prin puterea mea, lucrurile asupra carora am o influenta directa. Cu privire la politica, am incetat sa ma complac in acest joc in care noi ne facem ca nu vedem cum aceeasi oameni ne iau banii luna de luna pt interesul personal, pentru viitoarea campanie electorala, sau pentru propria bunastare.
CristianusMaxus
CristianusMaxus
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 69
Data de inscriere : 07/03/2009
Varsta : 42
Localizare : Belgia

https://asii.forum.st

Sus In jos

Mesaj  Richard I Lun Iun 08, 2009 4:57 pm

<<Proaspăt europarlamentar, Elena Băsescu a a afirmat în această dimineaţă, într-o intervenţie la RFI România, că ar dori să lucreze în comisia buget-finanţe a PE. Fiica preşedintelui spune că i se potriveşte această funcţie întrucât "meseria ei este cea de economist", precizând totodată că este interesată şi de "politica externă în general".>>
Meseria ei... meserie de succesuri are ea.. imi lasa impresia ca reuseste in tot ce face tongue

<<Despre categoria de votanţi care au ales-o, Elena Băsescu a arătat că sociologii vor indica acele categorii sociale care i-au dat votul, ea adăugând că are un electorat al său, care, "până acum, a fost greu de identificat".>>
rasete))))
Richard I
Richard I
Ofiter
Ofiter

Sus In jos

Mesaj  Richard I Lun Iun 08, 2009 4:48 pm

<<"Eu ştiu engleza, o simt în mine. O mai repet puţin şi gata"
Aflat la prima reuşită pe plan politic, europarlamentarul Gigi Becali, nu dezarmează în faţa lacunelor de limbă engleză, pe care o va scoate la iveală din adâncul fiinţei după mici ajustări de pronunţie, conform preceptului "pofta vine mâncând".>>
Richard I
Richard I
Ofiter
Ofiter

Sus In jos

Mesaj  Richard I Lun Iun 08, 2009 4:46 pm

<<Presa europeană analizează rezultatele alegerilor europarlamentare din România
Presa europeană analizează modul în care s-a desfăşurat campania electorală în România şi rezultatele scrutinului europarlamentar, unele publicaţii remarcând victoriile obţinute de "personaje controversate".>>

<<Secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat că revenirea Elenei Băsescu în PDL, după ce a candidat la euroalegeri ca independentă, ar putea da câştig de cauză unei eventuale contestări a mandatului fiicei preşedintelui la Comisia de validare a PE.
Zgonea a apreciat că reînscrierea Elenei Băsescu în PDL înainte de validarea oficială a mandatului arată că voturile obţinute de aceasta "nu au fost voturi luate pe drept, ci prin turism electoral".
Secretarul general al PSD a afirmat, întrebat de ziarişti, că PSD nu intenţionează să conteste la PE mandatul Elenei Băsescu, chiar dacă, teoretic, invalidarea acestui mandat ar da câştig de cauză PSD, care ar fi următorul benefeciar la redistribuire.>>
Richard I
Richard I
Ofiter
Ofiter

Sus In jos

Parlamentul European Empty Parlamentul European

Mesaj  Richard I Lun Iun 08, 2009 4:35 pm

Parlamentul European este supranumit „vocea poporului” şi este forumul democratic al Uniunii Europene. Este instituţia care a „suferit” cea mai impresionantă transformare, la ora actual avand prin procedura de codecizie si cooperare, prerogative mai importante decat atunci cand a fost construit.

Ultima editare efectuata de catre Ricardius in Dum Iun 28, 2009 7:51 pm, editata de 1 ori
Richard I
Richard I
Ofiter
Ofiter

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat